1. 1
  2. 2
  3. 3

Vi bygger Gaza

...


Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge inviterer til symbolsk gjenoppbygging av Gaza onsdag 8. juli.

8. juli 2014 startet Israel militæroperasjonen Protective Edge, som skulle bli den mest dødelige Israel/Palestina-krigen i nyere tid. Ett år etter kan du være med å rette fokus mot de voldsomme ødeleggelsene som fortsatt dominerer området ved å være med og bygge opp Gaza på sosiale medier. Alt du trenger er litt kreativitet og en mobiltelefon.

Etter krigen lovet Norge og FN at Gaza skulle gjenoppbygges, men ingenting har skjedd. 1,8 millioner mennesker lever fortsatt på toppen av sine sammenraste hus, og ingen av husene som ble totalt ødelagt er gjenoppbygget. De 120 000 som ble husløse lever i dag i telt, i leirer eller i containere, ifølge Norsk Folkehjelps ferske rapport fra juli 2015.

Bygg et hus i lego, tegn en bygning på papir, eller på annen måte vis at du støtter gjenoppbyggingen av Gaza. Ta bilde, og bruk hashtaggene #HevBlokaden og #ByggGaza. På den måten kan vi sammen fylle mediene med håp om gjenoppbygging og solidaritet med det palestinske folk. Bli med for å sende et sterkt signal om at blokaden må heves!

Les mer på aksjonens Facebookside.