1. 1
  2. 2
  3. 3

Global handel

...


Handel og Kontor Ungdom er aktive forkjempere for anstendige arbeidsforhold og en rettferdig lønn.

Vi i Handel og Kontor Ungdom er opptatt av at alle skal ha gode arbeidsforhold og en rettferdig lønn som gjenspeiler det de ansatte bidrar med i produksjonen. I dag er det fremdeles slik at arbeidstakere i deler av verden verken har skikkelige arbeidsforhold eller en lønn å leve av. Globalisering har ført til at bomull dyrket i Afrika blir brukt til å produsere en t-skjorte i Sør-Øst Asia som igjen selges i Norge. Dette gjør at vi både har et ansvar og en mulighet til å stanse utnytting av fattige arbeidere i andre deler av verden.

Vi som forbrukere kan belønne bedrifter som sørger for at sine egne ansatte, og ansatte hos underleverandører, har det godt på jobb og får en rettferdig lønn. Ved å sette krav om arbeidsforhold og lønn til bedriftene vi kjøper våre varer av kan vi som enkeltmennesker bidra til at mennesker på andre siden av verden får det vesentlig bedre. Vi mener det skal lønne seg å lønne arbeiderne skikkelig. 

Handel og Kontor Ungdom har sammen med Virke, LO, Hennes og Mauritz og flere andre bedrifter og organisasjoner engasjert seg sammen i et prosjekt vi kaller Global Handel. Her lager vi et undervisningsopplegg for elever i videregående skole i Oslo, der elevene skal lære om etisk handel i et globalt marked, og hvordan vi som forbrukere kan påvirke arbeidsforholdene og lønnen til de som produserer våre klær. Carina Hepsøe fra Handel og Kontors ungdomsråd er med og utvikler dette i lag med prosjektets samarbeidspartnere.

Dagens ungdom er viktige premissleverandører for samfunnet allerede i dag. Unge kan i dag være med å forme verden slik vi selv ønsker den. Med prosjektet Global Handel er vi ett skritt nærmere en verden der alle kan gå til en trygg arbeidsplass og ha en rettferdig lønn. For at vi skal nå dette målet er vi avhengig av at du tar et aktivt valg og handler etiske varer. 

Se en video om prosjektet her.