1. 1
  2. 2
  3. 3

Debatt-uke i Nord

...


Det var mange oppmøtte og god stemning da HK Ungdom Nord-Norge inviterte til politisk ungdomsdebatt, pizza og brus på studenthuset UFO i Bodø mandag.

I panelet satt lokale ungdomspolitikere fra Rød ungdom,Sosialistisk ungdom, Arbeidernes ungdomsfylking, Senterungdommen, unge Høyre ogFremskrittspartiet ungdom.

To uker før kommune- og fylkestingsvalget er detingen tvil om at politikk engasjerer, og spørsmålet om søndagsfri fikk bådepanelet og salen til å koke. Unge Høyre og Fpu møtte motstand på deres liberalestandpunkter om søndagsåpne butikker, og det ble en lang og god debatt rundttemaet som også er Handel og Kontors hjertesak i valget. Det er ingen tvil omat søndagssaken skaper stor debatt på alle nivåer, og ungdommen beviser gang pågang hvor viktig det er å ta stilling.

Videre i debatten strakk temaene seg fra human ruspolitikktil sirkuselefanter, og det var god tone paneldeltakerne og tilhørerne imellom.Det ble også gitt lovnader fra AUF om reversering av flere av endringene iarbeidsmiljøloven, noe som nok ble flittig notert bak flere ører.

HK Ungdom Nord-Norge gjentar suksessen med politikk og pizzaytterligere to ganger denne uka, og publikum i Tromsø og Alta kan glede seg tilgod stemning på henholdsvis studentsamfunnet Driv i Tromsø onsdag 2. septemberklokken 19:00 og studenthuset City i Alta fredag 4. september klokken 19:00.

Vel møtt!